Uitspraak over de waarborgregeling voor ARCO-aandeelhouders

Vandaag deed Raad van State uitspraak over de waarborgregeling voor ARCO-aandeelhouders. Ik kreeg reeds heel wat reacties van mensen. Het is nu wachten op het grondwettelijk Hof en dan doet de Raad van State een definitieve uitspraak. Hieronder vindt u het persbericht van het ACw over de uitspraak van vandaag.’

De Raad van State verwerpt de meeste beroepen tegen de regeling. Het arrest bevestigt dat de regering in lopende zaken op basis van het advies van de Nationale Bank die garantieregeling mocht uitschrijven.

De uitspraak is nog niet definitief. De Raad van State vraagt het Grondwettelijk Hof om zich uit te spreken over mogelijke discriminatie tussen de coöperanten en de aandeelhouders van Dexia. Nadien gaat de zaak terug naar de Raad van State voor een definitieve uitspraak.

Het ACW is tevreden met de uitspraak van de Raad van State omdat het principieel beslist dat de waarborgregeling geldig is. De enige vraag die nog overblijft is of zij een discriminatie bevat.
Het ACW hoopt dat zowel het Grondwettelijk Hof als nadien de Raad van State zich snel zullen uitspreken zodat de onzekerheid voor velen wordt weggenomen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: