De Pelikaan bestaat 5 jaar!

Op vrijdag 17 mei 2008 werd de eerste maaltijd geserveerd in het zelfbedieningsrestaurant de Pelikaan, Meerspoort. Met dit nieuwe initiatief wilde het OCMW van Oudenaarde de integratie van mensen die het moeilijk hebben, bevorderen en hen de kans geven om een volwaardige maaltijd te nuttigen. Om de drempel niet te hoog te maken en om een mix van cliënteel te bevorderen werd het restaurant voor iedereen opengesteld.
Niet toevallig werd de naam De Pelikaan gekozen. Een pelikaan staat symbool voor een vogel die zijn bord kapot bijt om toch zijn jongen te kunnen voederen. De pelikaan is ook het symbool van het OCMW.

Er werd gehoopt een 50-tal maaltijden per dag te serveren, maar het werd snel duidelijk dat er nood was aan een ‘eet- en ontmoetingsplaats’ in Oudenaarde. Omwille van het succes van het restaurant werd naast de maaltijd ook een ontspannende activiteit in de namiddag aangeboden. Zo groeide deze dienstverlening op 5 jaar tijd uit tot een erkend Lokaal Dienstencentrum de Vesting met dagelijks informatieve, ontspannende en vormende activiteiten en elke middag meer dan 100 eters. Op donderdag is onze topdag en serveren we soms meer dan 200 maaltijden. Het restaurant de Pelikaan behaalde als eerste in de streek de smiley, een kwaliteitslabel uitgereikt door Quality Partner. De smiley garandeert de voedselveiligheid in een restaurant dat elke dag 225 mensen aan tafel krijgt in de Pelikaan en in het WLZ de Meerspoort. Nico Stevens is de beheerder die voor Sodexo instaat voor de keuken. Hij was op de Olympische Spelen in Sydney kok voor het BOIC en teert op een enorme ervaring. Op 5 jaar tijd groeide de Pelikaan uit tot een sociaal restaurant waar 1 op 3 eters beschikt over een Oudenaardse Kansenpas en waar elke inwoner van Oudenaarde vanaf de leeftijd van 65 jaar aan een voordeeltarief kan eten.Het aantal eters werd verdubbeld in een korte periode!
Om een vlotte bediening te garanderen, rekenen wij op een ploeg medewerkers, maar we hebben elke dag ook de hulp van vrijwilligers en op zeer drukke dagen kunnen wij enkele vrijwilligers extra oproepen.

De Pelikaan is open van maandag tot vrijdag, telkens van 11.30 tot 13.30 uur. Reserveren is verplicht via 055-46.05.08 of 055-46.05.12. De menu’s zijn te raadplegen op http://www.ocmwoudenaarde.be.

Om onze dagelijkse bezoekers van de Pelikaan, onze medewerkers en vrijwilligers te bedanken voor de voorbije 5 jaar bieden wij hen een glas op vrijdag 17 mei om 11u30 en zorgen we voor muzikale omlijsting.

foto pelikaan

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: