Goed Gezinddag in Planckendael

CD&V hield op maandag 20 mei 2013 haar Goed Gezinddag. Deze vindt plaats in dierentuin Planckendael in Muizen (Mechelen). Bedoeling is onze leden en sympathisanten een goed gezinde dag te bezorgen. Zo’n 6000 mensen hebben zich ingeschreven. De combinatie van het gezellige dierenpark en de kans om in dialoog te gaan in het kader van Innesto, bleek een schot in de roos. Zo’n 6.000 mensen hadden zich ingeschreven voor de dag, een absoluut record.

Partijvoorzitter Wouter Beke verwelkomde de eerste bezoekers aan de gezinsdag persoonlijk. Wie wou, kon in discussie gaan met de kopstukken van de partij, over het huidige beleid of over de toekomstplannen van de partij. Elk kopstuk zat in een kring samen met een tiental partijleden die dan vragen konden stellen.

goed gezinddag

In zijn speech maakte voorzitter Beke duidelijk dat hij de gezinnen sterker wil maken, bijvoorbeeld door de kinderbijslag te hervormen. Enkele weken geleden lanceerde de partij al het idee om de kinderbijslag te vereenvoudigen door één tarief per kind te behouden, onafhankelijk van het beroep van de ouders en los van het feit of het om een eerste, tweede, derde,… kind gaat.

We willen elk kind hetzelfde bedrag aan kinderbijslag geven. En een extraatje voor elk kind dat het nodig heeft.

De vierjarige kinderen kregen een speciale behandeling. Zij mochten taart eten samen met de vierjarige olifant Kai-Mook. Onder begeleiding van Vlaams minister-president Kris Peeters mochten ze Kai-mook ook groenten en fruit voederen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: