KBO Ename moet leerlingen weigeren

De nieuwe inschrijvingsprocedure voor het basisonderwijs in Oudenaarde is afgerond. Alleen KBO Ename moest leerlingen weigeren.

De ouders die voor het nieuwe schooljaar in februari konden aanmelden, kregen in de tweede helft van maart de toewijzingsbrief en konden in april inschrijven in de toegewezen school. Broers en zussen van reeds ingeschreven kinderen hadden eerder al kunnen inschrijven in januari.

148 ouders hebben hun kind volgens de nieuwe procedure aangemeld. Zoals verwacht vormden de instappende kleuters met 129 de grote meerderheid. Slechts veertien van de aangemelde kinderen konden niet terecht in de school van eerste keuze. In elk van die gevallen gaat het om KBO Ename, die instappende leerlingen moest weigeren bij gebrek aan capaciteit. Alle veertien leerlingen konden wel terecht in de school van tweede keuze.’

De afstand tot de school is het criterium om de rangorde van inschrijving vast te leggen. Wie het dichtst woont, komt het eerst in aanmerking.

Als voorzitter van het Lokaal Overlegplatform Basisonderwijs Oudenaarde vind ik dat de aanmeldingsprocedure alvast de verwachtingen heeft ingelost: een vlotte administratie, duidelijke en gelijke regels voor iedereen en meer kansen op een school in de buurt. De vraag is wel of alle ouders voldoende ingelicht waren. De resultaten laten vermoeden dat nog een vijftigtal instappers niet ingeschreven is en dat het dan vooral gaat om kinderen uit kansengroepen. Als dat zo is, ligt daar een uitdaging voor het Lokaal Overlegplatform. Sowieso mag de eerste toepassing van een centrale aanmeldingsprocedure voor Oudenaarde geslaagd genoemd worden en wordt dit ook voor de komende schooljaren voortgezet. We vernemen dat in heel wat andere steden ons model als voorbeeld dient.

Links:

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DMF20130529_00603035

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: