Morgen is een cruciale dag voor het eenheidsstatuut.

Vandaag kwamen 30.000 ongeruste werknemers naar Brussel. Ze zijn ongerust over het uitblijven van een voorstel over het eenheidsstatuut. Tegelijkertijd zijn er ook signalen van sommige sociale partners dat ze bereid zijn om tot een compromis te komen. Sedert 28.03 heeft de minster het dossier in handen. Iedereen kijkt vandaag en morgen naar de minister van Werk. Van haar voorstel zal het morgen afhangen of er toch nog in extremis een oplossing komt voor 8 juli of dat we naar de chaos en rechtsonzekerheid gaan.
De voorbije weken verzekerde de minister ons dat ze in alle stilte en via informeel overleg met de sociale partners aan een oplossing werkte. We hebben dat altijd gesteund omdat we ervan overtuigd zijn dat stille diplomatie beter werkt dan discussies voor de camera. Maar vandaag staan we op 4 weken van de deadline. Morgen legt de minister een princiepsnota voor aan de regering en aan de sociale partners. We leiden daaruit af dat de minister een gemeenschappelijke basis denkt gevonden te hebben om, in samenspraak met de sociale partners, toch nog tot een oplossing te komen.
In alle geval moet morgen duidelijk worden wie van de partners er wel nog constructief wil meewerken aan een oplossing. Een evenwichtig voorstel is daarvoor nodig. Een voorstel dat voldoende bescherming biedt voor de werknemer, maar ook rekening houdt met onze doelstelling om de concurrentiekracht te versterken en aan jobcreatie te doen. Ik heb in alle geval de minister opgeroepen om morgen door te gaan met die gesprekspartners die echt de wil hebben om tot een akkoord te komen. Er is geen tijd meer voor vrijblijvende consultatierondes of schijnonderhandleingen. Morgen moet elk maar eens zijn verantwoordelijkheid nemen en goed de gevolgen inschatten van dat gedrag. In alle geval zal en moet de regering haar verantwoordelijkheid nemen in dit dossier. Niets doen is geen optie meer.

Advertenties

Eén reactie to “Morgen is een cruciale dag voor het eenheidsstatuut.”

  1. online casino Says:

    I’ve read several just right stuff here. Certainly vvalue bookmarking for revisiting.
    I surpprise how so much attempt you set to create the soret
    of great informative site.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: