Het project “Digitale kloof” is een groot succes

Het project ‘digitale kloof’ in samenwerking met Leerpunt, het Lokaal Dienstencentrum “de Vesting”, Oxfam Solidariteit, CM Oudenaarde en Provincie Oost-Vlaanderen loopt op z’n einde.

Dit project houdt in dat gezinnen zonder computer, na het volgen van een computercursus, gratis een computer mee naar huis krijgen. De inspanningen die geleverd werden door de cursisten worden beloond. Maar liefst elf gezinnen nemen op 24 juni een computer mee naar huis.
De diploma-uitreiking op dezelfde dag wordt gevolgd door een glaasje en het verdelen van de tweedehands computers.

Ons project is een groot succes. We bereiken de doelgroep, zijnde vooral de gezinnen met kinderen zonder computer thuis en we stellen een zeer groot enthousiasme vast bij de deelnemers. Om de thuiscomputers nog beter te kunnen bedienen, schreven 8 deelnemers zich nu reeds in voor een voortgezette computercursus bij Leerpunt.

Het pilootproject en de samenwerking tussen de partners verliep vlot waardoor in de toekomst nog initiatieven worden opgestart.

Wie graag voor een volgende editie in aanmerking komt of een cursus bij leerpunt of het Lokaal dienstencentrum de vesting wil volgen, kan mailen op devesting@ocmwoudenaarde.be of bellen 055/46 05 28.

005

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: