1e spadesteek voor project Rozenhof te Petegem

De Sociale Huisvestingsmaatschappij Vlaamse Ardennen heeft gisteren de eerste spadesteek gegeven voor het project Rozenhof in Petegem.

De Sociale Huisvestingsmaatschappij wilde in 1999 al 24 wooneenheden realiseren op het braakliggend terrein aan het Ontmoetingscentrum Rozenhof. Maar daar moest het noodgedwongen van afstappen. Het worden uiteindelijk maar 15 in plaats van 24 sociale huurappartementen.”

Het project wordt ook meer geïntegreerd in het reeds bestaande wijkconcept. Langs de straatzijde wordt bijvoorbeeld een haag aangeplant, die de woningen zal afschermen. We hopen dan ook dat de buurt tevreden is met de aanpassingen die zijn gebeurd. De 15 sociale huurappartementen zullen in drie blokjes worden gerealiseerd. Het betreft kleine entiteiten met twee slaapkamers. De gelijkvloerse appartementen zijn aangepast voor mensen met een beperking of ouderen. Het gaat om een totale investering van 1.622.284 euro, zonder btw. De graafwerken starten nog deze week en het einde van de werken is voorzien in het najaar van 2014. Vandaag zijn er 162 kandidaat-huurders voor de ze woningen, waarvan 99 alleenstaanden of alleenstaanden met één kind.

shm wortegem petegem

Links:

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DMF20130624_00634427

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: