Jean-Pierre Van Der Meiren geeft de fakkel door.

Het voorbije weekend liet Jean-Pierre Van Der Meiren weten dat hij stopt met de politiek. Hij heeft er een rijk gevulde politieke loopbaan op zitten en mag met veel fierheid terugblikken op een aantal belangrijke realisaties. Ik leerde Jean-Pierre kennen in 1982 als pas afgestudeerde maatschappelijk werker. Hij was op dat moment voorzitter van ACW verbond Oudenaarde en heeft mij, samen met de ACW-secretaris van toen Lucien Merchie, aangeworven . Ik heb ongeveer 20 jaar met hem mogen samenwerken en heb veel van hem geleerd. Jean-Pierre was en is een rasechte politieker. Met hem verdwijnt een sterkhouder uit de Oudenaardse politiek.
In 1976 werd hij OCMW-raadslid. Twee jaar later stapte hij over naar de gemeenteraad. Jean Pierre Van Der Meiren was van 1982 tot 1991 schepen in Oudenaarde. Tijdens die periode bouwde hij de bibliotheek uit in het ‘Vleeshuis’ op de kleine markt, werden de Oudenaardse wandtapijten opnieuw op de kaart gezet en hij stond aan de wieg van een kwaliteitsvol kinderopvangbeleid in de stad. Ename zal altijd zijn tweede thuis blijven. Hij was de bezieler van het opgravingsproject, het provinciaal museum, het erfgoedcentrum, de openluchtspektakels,…. In 1991 werd hij gedeputeerde in de provincie Oost-Vlaanderen, waar hij zich vooral kon inzetten op de beleidsdomeinen welzijn, gezondheid en cultuur. In 2006 keerde hij terug naar Oudenaardse politiek en werd OCMW- voorzitter tot eind 2012. Ook tijdens die laatste periode heeft hij niet stil gezeten. Hij startte met de uitbouw van het lokaal dienstencentrum De Vesting , de renovatie van het ziekenhuis en de opstart van de bouw van 2 nieuwe woonzorgcentra . Ik ben hem dankbaar dat ik daar nu verder kan op bouwen. Ook de invoering van een kansenpas (meer dan 1000 mensen uit Oudenaarde maken er al gebruik van) was een goede keuze om mensen die het niet altijd gemakkelijk hebben te ondersteunen.
Jean-Pierre, je mag fier en tevreden terugblikken op je politieke loopbaan. Dank voor uw werkkracht, engagement en inzet . Ik ben dankbaar met u te hebben mogen samenwerken en we komen elkaar nog wel tegen in De Vesting bijvoorbeeld of op andere activiteiten. Nog veel gezonde jaren met je familie en vrienden toegewenst.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: