Ook Steven Vanackere was enthousiast over de museumnacht in Ename.

Ik had zelfs collega en onze vroegere minister van financiën, Steven VANACKERE, kunnen overtuigen om de sfeer te komen proeven in Ename. Samen met enkele duizenden mensen konden we genieten van allerlei optredens en een heel gezellige sfeer.

Sinds 2012 koos de bestuursploeg vzw Museumnacht voor een vast naam:NOX.X. “Nox betekent nacht. Het x’je dat wij eraan toevoegen, wijst erop dat we er iets extra en exclusiefs van maken. NOX.X speelt zich af rond drie elementen: woord, muziek en beeld. Elke vorm van kunst komt in aanmerking, gebracht door zowel kwaliteitsvolle lokale groepen als internationaal gerenommeerde gezelschappen.

Het evenement, een organisatie van het Provinciaal Archeologisch Museum (PAM) Ename en de vzw Museumnacht-Ename, is de jongste jaren uitgegroeid tot het grootste cultuurevenement in de streek. Het gaat om acts die een heel breed publiek aanspreken. Alles speelt zich af op straat, in de kerk en in het PAM en is bovendien ook gratis te zien. Zo maken we ons evenement heel toegankelijk, terwijl we wel acts brengen van een internationaal niveau. We proberen altijd zaken te zoeken, die mensen nog niet hebben gezien.

Dit jaar breidde de feestzone zelfs nog uit. Op de Lijnwaadmarkt kwamen er twee podia. Het plein werd omgetoverd tot een soort Comedy Corner, die de sfeer moest ademen van een oud Frans marktje.

Het aanbod was dit jaar héél internationaal. Matrress Circus komt uit Londen, Cie O Ultimo Momento is een adembenemende Franse solo-acrobatie en uit Barcelona komt Cie La Tal met een levend vuurwerk. De voorstelling was een primeur voor ons land. Teatro Pachuci is Mexicaans straattheater.
Liefst 150 medewerkers waren zaterdag druk in de weer om de organisatie te doen slagen.

Alleen al voor het aansteken van de meer dan 5.000 theelichtjes op het dorpsplein schakelt de KJL twintig leden in.

museumnacht

Links:
http://www.museumnacht-ename.be

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: