Oudenaarde bijna Fair Trade gemeente

 

Aan drie van de zes criteria om erkend te kunnen worden als Fair Trade gemeente voldoet Oudenaarde al. Dat bleek tijdens het lanceermoment van de Fair Trade week in de Lidl in Oudenaarde. Vrijdag organiseerde e Lidl Oudenaard een speciaal Fair Trade moment om de aandacht te vestigen op de Fair Trade Week.  Tegelijkertijd een moment voor de lokale trekkersgroep en het stadsbestuur om eens tand van zaken op te maken om als Fair Trade gemeente erkend te worden.

Ook als stadsbestuur willen we ons engageren en maandag hebben we beslist om voortaan Fair Trade koffie aan te kopen en we zullen ook nagaan of we nog meer Fair Trade producten kunnen aanbieden op andere diensten (de woeker, stadhuis, …). Daarnaast hebben we ook beslist om de trekkersgroep die uit allemaal vrijwilligers bestaan  (  olv Jan walraeven) een financiële ondersteuning zodat ze nog de mogelijkheid krijgen nog een extra inspanning te doen om het label voor de stad zo snel mogelijk binnen te halen.

Drie van de zes criteria zijn  al vervuld: het engagement van de stad, Fair trade in media brengen, een actieve ‘trekkersgroep’. Voor de andere drie criteria is er nog wat werk aan de winkel: een lokaal project rond duurzame voeding, Fair Trade producten introduceren bij de lokale middenstand en horeca  en ook scholen en organisaties aanzetten tot meer gebruik van Ft producten. Maar de trekkersgroep maakt van de Week van de FT gebruik om met een roadshow op bezoek te gaan bij de middenstand en bedrijven.

Afbeelding

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: