24uren van Oudenaarde brengt 36000 euro op

Zaterdagavond klokslag 18 uur werd aan het stadhuis op de Markt van Oudenaarde het startschot gegeven voor de derde editie van de 24 uren vanOudenaarde. Welgeteld 1.565 deelnemers van scholen, verenigingen, bedrijven en vriendengroepen gingen de uitdaging aan om de klok rond rondjes te joggen of te wandelen op een afgebakend parcours in het centrum van de stad.

Afbeelding

Ikzelf liep 4 uren; tweemaal  voor ons CD&V-team,  éénmaal voor Comité 2000 uit Ename én éénmaal voor het team van onze dochter Klaar.

klaar loop

Buitenbeentje onder de deelnemers was Hugo Derycke uit Avelgem, bekend als ‘den utopist’. In 24 uur liep hij liefst 219 kilometer, goed voor meer dan vijf marathons na elkaar.

Het benefietevenement werd zondagavond om 18 uur afgevlagd. De derde editie bracht 36.000 euro in het laatje. Dat bedrag wordt verdeeld over vier goede doelen : het Kinderkankerfonds van het UZ Gent, het dagziekenhuis van het AZ Oudenaarde, het dagcentrum Den Burg van Heuvelheem en de vzw ’t Sneukelwiel die het fietstoerisme voor gehandicapten wil bevorderen.

Afbeelding

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: