NMBS belooft beterschap

Station Oudenaarde

Naar aanleiding van enkele adviezen van de seniorenraad nam ik contact op met de bevoegde instanties van de NMBS met de vraag om enkele verbeteringen door te voeren. De NMBS reageerde positief en beloofde om de infoschermen aan het begin en het einde van de onderdoorgang wat lager te hangen zodat deze beter leesbaar worden.

Voor wat betreft de vraag naar de verlichte stationsnaamborden “Oudenaarde” blijft dat de huidige borden verlichte borden zijn maar niet naar behoren functioneren. Stefaan Vercamer nam hiervoor contact op met de stationschef met de vraag ervoor te zorgen dat de borden zeker in de winter zouden voorzien zijn van lampen.

STATION

Het verhogen van de perrons en het voorzien van liften zijn opgenomen in een gedetailleerde studie van het masterplan om de stationsomgeving in een nieuw en frisser kleedje te stoppen. Ook de volledige perronvernieuwing en de perronuitrusting met inbegrip van het voorzien van verlichte stationsnaamborden maken deel uit van hetzelfde masterplan. Momenteel kunnen er op korte termijn nog geen vooruitzichten worden gegeven voor de uitvoering van deze werken.

Dat is alvast het derde advies waarop een concreet antwoord komt. Eerder werd de gevraagde mobiliteitsdag al georganiseerd en had schepen Vercamer met de seniorenraad een gesprek over het meerjarenplan.

Enkele maanden terug stonden de senioren met paard en kar aan het stadhuis bij aanvang van een gemeenteraadszitting met 5 adviezen (uitbreiding dienstverlening De Lijn, haalbaarheid taxidienst en shuttlebus, mobiliteitsdag, NMBS, advies meerjarenplan).

Spoorweglaan in Leupegem

De spoorwegbermen in de Spoorweglaan te Leupegem krijgen binnenkort een heuse opknapbeurt. Omwonenden klagen over het erbarmelijke onderhoud van de spoorwegbergberm in Leupegem. Infrabel liet me weten dat ze hiervoor een overheidsopdracht zullen lanceren begin 2014 waarbij ze de bomen en struiken zullen kappen, het gras zullen maaien (en verwijderen van het maaiafval) en het zwerfvuil zullen verwijderen.

spoorweglaan

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: