Twee nieuwe stembureaus in de Meerspoort en Heilig Hart in Oudenaarde.

Bij de  volgende verkiezingen op 25 mei zullen er in Oudenaarde twee nieuwe stemlokalen  zijn.  Dat heeft het schepencollege beslist.

De vraag leefde al langer bij de seniorenraad om in De woonzorgcentra de Meerspoort en het H. Hart een stemlokaal  te voorzien bij de verkiezingen.  Uit ervaring weten we dat veel bewoners in de woonzorgcentra hun stem niet uitbrengen en zorgen voor een doktersbriefje of soms een volmacht.

De mensen zien op tegen de verplaatsing of hebben geen vervoer of zijn niet mobiel genoeg meer.  Toch vinden we dat ook die bewoners  maximaal de kans moeten krijgen om hun stem uit te brengen. Vandaar dat het schepencollege beslist heeft  om  twee nieuwe stemlokalen te voorzien voor de verkiezingen op 25 mei . Gelet op het stijgend aantal inwoners in het centrum van de stad een bijkomend stemlokaal  in te richten in het H. Hart waar 800 mensen hun stem zullen kunnen uitbrengen.  Daarnaast zullen de drie stemlokalen van de Woeker verplaatst worden naar het Woonzorgcentrum  in de Meerspoort.”

De verantwoordelijke directies van de woonzorgcentra zijn hierover al gecontacteerd en ook zij staan positief tegenover deze beslissing.

stefaan stem

Het Nieuwsblad :

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=dmf20131121_00850287

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: