Opendeurdag serviceflats Leupegem

Zaterdag 14 december organiseert het OCMW van Oudenaarde een open-deur-dag voor de serviceflats in Leupegem.  In september 2011 werden de eerste flats verhuurd en vandaag zijn er nog slechts enkele van de ultramoderne flats te huur.

Dat de flats nog niet allemaal verhuurd zijn heeft vooral te maken met de opstartfase van het project. Ondertussen hebben wij de service serieus uitgebreid door een ruimere aanwezigheid van de woonassistente, de ontmoetingsruimte werd volledig ingericht en er is ondertussen ook een vrijwilligerswerking opgestart. Veiligheid en zorg zijn 24 uur op 24 gegarandeerd door een oproepsysteem dat inbegrepen is in de prijs.  Kostprijs van een flat is 32 euro per dag voor een flat met één slaapkamer, voor een met twee slaapkamers is dat 35 euro per dag. Dat is een vergelijkbare prijs  met bijvoorbeeld de serviceflats van het H. Hart (Pamelehof). Voor mensen met een bescheiden inkomen wordt er door het OCMW een sociale correctie  op die prijs toegepast.

Wij gaan ervan uit dat een alleenstaande 600 euro per maand moet over hebben om te leven en de andere kosten te kunnen betalen (elektriciteit, verwarming en maaltijden), voor een koppel is dat 1000 euro. Concreet wil dat zeggen dat wanneer een alleenstaande een inkomen heeft van bijvoorbeeld 1100 euro, dan zal zij per maand 500 euro betalen voor de flat in Leupegem. In die prijs is naast de huur ook  het oproepsysteem en de verzekering inbegrepen. Voor een koppel dat bijvoorbeeld een inkomen heeft van 1700 euro per maand betekent dat dat zij 800 euro per maand zullen betalen voor een serviceflat. Momenteel worden er zo 4 flats verhuurd met een sociale correctie.

Vanuit de serviceflats is er ook gratis vervoer naar de Vesting, waar men een warme maaltijd in het restaurant de Peilkaan kan krijgen aan zeer democratische prijzen  en men kan er ook deelnemen aan heel wat activiteiten. Men kan ook een warme maaltijd thuis  in de flat laten komen.

Komende zaterdag gaan de deuren in Leupegem open om 10u en u kan er de ganse dag een rondleiding krijgen, een modelflat bezichtigen, meer uitleg krijgen over de werking, de prijs,… en dat alles geheel vrijblijvend.  Meer info over de serviceflats kan je krijgen op het telefoonnummer 055 460 533.

014 025

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: