Geen zottekesspel maken van naamgeving kinderen aub!

Rechtszekerheid in naamgeving aub.

Ik zal mij samen met onze CD&V-fractie  onthouden bij de stemming over het ontwerp van minister Turtelboom over de naamgeving van de kinderen. Wij willen  rechtszekerheid in de naamgeving en zullen de extreme keuzevrijheid die nu mogelijk wordt niet goedkeuren.

 Reeds vele jaren wordt een debat gevoerd over de hervorming van het naamrecht. Het is  dan ook belangrijk niet lichtzinnig in te grijpen in dit systeem, maar een weloverwogen keuze te maken en de gevolgen van een wijziging in de wetgeving goed in te schatten.

Daarom staat rechtszekerheid, uniformiteit en een zo groot mogelijke eenvoud centraal in het voorstel dat wij verdedigen: ofwel de naam van de vader (behouden wat goed is) ofwel de dubbele naam van de vader en de moeder in die volgorde (erkenning van  de moeder). Bij niet-keuze of conflict wordt de dubbele naamgeving vader-moeder de regel.”

Dit voorstel komt ook tegemoet aan Europese vonnissen. Europa vraagt geen extreme keuzevrijheid maar wel dat de naam van de moeder vernoemd wordt in de naam van haar kinderen.

Het ontwerp van de minister voorziet echter in de extreme keuzevrijheid van naam van vader of moeder, of vader-moeder of moeder-vader. In de 2de generatie zou dat betekenen dat er tenminste 10 keuzemogelijkheden zijn.

Dit gaat voor ons te ver. Het zal grote verwarring brengen in de afstamming en zal een enorme complexiteit met zich meebrengen.“

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: