20.000 euro aan versproducten voor gezinnen die het moeilijk hebben.

Dat de KABA, de sociale kruidenierswinkel,   meer is dan zo maar een winkel  en tegemoet komt aan een grote nood in Oudenaarde blijkt uit de eerste evaluatie van de winkel. Woensdagavond kwamen de verschillende partners die de KABA  draaiende houden samen voor een ontmoetings- en evaluatiemoment.

DSC_0039

Ik lichtte er de cijfers van de eerste maanden werking toe: “Tijdens de eerste vier maanden kwamen er 384 gezinnen naar de KABA.  Dat zijn  mensen met een zeer laag inkomen die basisproducten inzake hygiëne en voeding aan verminderde prijzen kunnen kopen. Maar wij bieden ook gratis  versproducten aan die ons ter beschikking worden gesteld door Delhaize. Dat zijn versproducten die dringend moeten verbruikt worden.  In totaal werd er door Delhaize voor de waarde van ongeveer 20.000 euro aan zulke producten ter beschikking gesteld van de KABA.  De samenwerking verloopt vlekkeloos en we zijn zeer dankbaar voor deze samenwerking die komaf maakt met de wegwerpcultuur en integendeel een belangrijke hefboom is in de strijd tegen  de armoede .”

De sociale kruidenier ging open op 17 oktober (Dag van Verzet tegen Armoede) en men kon er oorspronkelijk terecht op maandagnamiddag en donderdagvoormiddag. Omwille van de stijgende vraag werden de openingsuren op maandag verruimd naar 18u30’.

De sociale kruidenier, DE KABA,  is een samenwerkingsinitiatief tussen OCMW Oudenaarde en de VZW Grijkoort en is maar mogelijk dankzij de inzet van  een professionele begeleidster, 2 sociaal tewerkgestelden en   vrijwilligers. OCMW-voorzitter Stefaan Vercamer:  “om dit sociaal initiatief draaiende te houden kunnen wij reken op de inzet van 27 vrijwilligers. Zonder hen  krijgen we dit nooit georganiseerd.  16 vrijwilligers staan 6 op 7 dagen in voor de ophaling van de versproducten bij Delhaize. Nog eens 11 vrijwilligers staan in voor het onthaal, afruimen en aanvullen. We zijn heel  fier dat we op de medewerking van zoveel vrijwilligers mogen rekenen. De centrumleidster van het lokaal dienstencentrum De Vesting, Johanna Van de Populiere, staat in voor de coördinatie van de vrijwilligerswerking. “

DSC_0040

Naast de KABA vind je in het zelfde gebouw ook de Sociale winkel waar de mensen terecht kunnen voor tweedehandskledij en huishoudgerief. Deze winkel wordt op donderdagvoormiddag open gehouden door ook nog  eens twee vrijwilligsters.

DSC_0050

Wij proberen onze vrijwilligers goed te betrekken  en proberen ook een goed ‘waarderingsbeleid’ te voeren zodat hun inzet erkend en gewaardeerd wordt. Momenteel kunnen wij in het OCMW rekenen op meer dan 120 vrijwilligers en we zijn daar heel fier op. Vooral dat mensen zich spontaan aanbieden wijst er op dat mensen zich nog willen engageren en dat wij een aantrekkelijk aanbod hebben voor hun.”

De sociale kruidenier is toegankelijk voor personen/gezinnen met een OK-Pas en is gevestigd in het oud kloostergebouw St.Walburgastraat, 9 te Oudenaarde – open op maandag van 13u30 tot 18u30 en op donderdag van 9u tot 12u.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: