Zwalm en Oudenaarde werken samen rond OK-PAS.

Het OCMW en de gemeente Zwalm zullen vanaf 1 maart  samenwerken met de stad Oudenaarde  op het vlak van de OK paswerking.

In Oudenaarde maken  meer dan 1000 mensen  al gebruik van de OK-Pas . Met zo een OK-Pas kunnen  mensen met een klein inkomen  goedkoop deelnemen aan  cultuur-, sport,vrijetijdsactiviteiten, jeugd en kinderaanbod…. (zwembad, sportkampen, voorstellingen De woeker,…). Daarnaast kunnen ze ook terecht in het sociaal restaurant De Pelikaan waar ze een warme maaltijd aan 3 euro kunnen krijgen  en ook in de sociale kruidenier de Kaba op het bisschopskwartier.

Het OCMW, het stadsbestuur en tal van organisaties verlenen hun medewerking aan de Oudenaardse Kansenpas of OK-pas.
Het verschil met de werkelijke kostprijs wordt geregeld tussen de inrichter en het OCMW.
Elk gezinslid krijgt een persoonlijke OK-pas die een heel jaar geldig is.  Kinderen en jongeren met een OK-pas, die school lopen in Oudenaarde, kunnen tegen verminderde prijs deelnemen aan de culturele en sportieve activiteiten op hun school.

Zwalm heeft ook een OK pas en vanaf maart zullen  de inwoners van Zwalm ook kunnen genieten van het OK pas aanbod in Oudenaarde.  Dit houdt in dat inwoners van Zwalm met een kansenpas ook zullen kunnen deelnemen aan de activiteiten van de jeugddienst, sportdienst, zwembad, cultuurdienst, De Woeker, academies, toerisme, MOU en BIB (vrijetijdsdiensten van de stad) tegen het Oudenaardse kansenpastarief.

Pascale Adriaens, OCMW-voorzitster Zwalm:“Wij vinden het belangrijk dat ook mensen met een klein inkomen maximaal kunnen participeren in onze samenleving. Ons aanbod in Zwalm is beperkt, door samen te werken met de stad Oudenaarde breiden we het aanbod enorm uit en krijgen mensen met een klein inkomen extra mogelijkheden. Ze kunnen met de Ok-pas dan ook terecht kunnen in het sociaal restaurant De Pelikaan in de Vesting waar ze een warme maaltijd aan 3 euro kunnen krijgen of in sociale kruidenier de  Kaba.”

De minderinkomsten voor de stad door gebruik van het OK pas tarief zullen terugbetaald worden door de gemeente / OCMW Zwalm.  Het OCMW van Zwalm en de gemeente zullen de inwoners hierover informeren.

Wij stonden onmiddellijk positief tegenover de vraag van Zwalm om samen te werken. We krijgen nu al dikwijls de vraag van inwoners buiten Oudenaarde of ze ook in het systeem van de OK-pas kunnen instappen. Zeker wat de scholen betreft. Heel wat schoolgaande kinderen komen immers van buiten Oudenaarde en ons systeem van bijvoorbeeld tussenkomst in de schoolfactuur van mensen met een klein inkomen is al zeer goed gekend We zullen deze samenwerking na 1 jaar evalueren en hopelijk kan dit de eerste stap zijn om de Ok-Pas werking verder uit te breiden in onze regio over de gemeentegrenzen heen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: