Waarover het wel zou moeten gaan.

Een nieuw logo voor Vlaanderen, twee familienamen in alle mogelijke combinaties,…. “Maak er aub geen zottekesspel van” schreef ik op mijn facebookpagina. Het was geen fraai politiek schouwspel de voorbije week en dat terwijl de sociaal-economische uitdagingen groot zijn.  De reacties op mijn facebookpagina logen er dan ook niet om: “Waar is de politiek mee bezig?”, “Wie bedenkt dergelijk belachelijke dingen?”, “Wij liggen niet wakker van dergelijk idioot voorstel. Er zijn wel belangrijkere dingen te doen.”…. Terechte reacties, zeker nu we een broze economisch heropleving meemaken en we alles in het werk moeten  stellen om daar een hefboom van te maken om jobs te creëren.   Het versterken van onze economie om jobs te creëren moet onze eerste prioriteit zijn.

Hoe we dat gaan doen?

6 miljard lastenverlaging, waarvan 3 miljard minder voor de bedrijven en 3 miljard  voor de werknemers (het bedrag vanaf wanneer je belastingen moet betalen wordt verhoogd, waardoor je netto meer overhoudt). Om te vermijden dat de sociale zekerheid hierdoor minder inkomsten zou hebben  waardoor de sociale bescherming zou verminderen willen  we een lastenverschuiving doorvoeren.   Milieubelastende zaken zullen meer kosten, we willen snoeien in het bos van de veel te veel fiscale aftrekposten en we willen de BTW-basis verbreden en harmoniseren.

Dat is de essentie van ons sociaal-economisch plan waardoor we zuurstof aan de bedrijven willen geven en ruimte willen creëren om de volgende jaren meer middelen te kunnen vrijmaken voor kinderopvang, onthaalouders, gezinszorg, ouderenzorg en mensen met een handicap.

Het gedetailleerd plan kan je opvragen door een berichtje te sturen naar stefaan.vercamer@dekamer.be of  een telefoontje naar 0494 59 21 69

DSC_0110

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: