Volkstuintjes inspireren voor opstart van een sociale moestuin

De Sociale Huisvestingsmaatschappij Vlaamse Ardennen stapt mee in  een project van ‘sociale moestuin’. De sociale huisvestingsmaatschappij stelt hiervoor een stuk grond ter beschikking aan de sociale appartementen in de Weverstraat in Eine.

De volkstuintjes hebben ons geïnspireerd om een project van de ‘sociale moestuin’ mee op te starten. Volkstuintjes lenen zich bij uitstek voor sociaal contact, sociale cohesie, het kweken van gezonde voeding en schept ook een spontane sociale controle.”

De sociale moestuin is een samenwerkingsinitiatief tussen het CAW (Centrum Algemeen Welzijn), de VZW Grijkoort en de Sociale Huisvestingsmaatschappij.  Naast de versterking van de sociale cohesie in de wijk van de Weverstraat zullen de bewoners ook de kans krijgen zelf verse  groenten te kweken waardoor gezonde voeding zeer betaalbaar wordt. Zaaigoed en tuinmaterieel zal door de initiatiefnemers ter beschikking worden gesteld.

We willen ook de link leggen met de Sociale Kruidenier om daar bijvoorbeeld het teveel aan groeten naar toe te brengen en we willen ook de link leggen met de echte volkstuintjes. Er werden al contacten gelegd met de volkstuintjes van Eine om hun kennis en ervaring te delen met de mensen die zouden meedoen met de sociale moestuin. Ik ben ervan overtuigd dat dit allemaal zal bijdragen tot een betere leefomgeving in onze sociale woonwijk.

DSC_0018

Samen met directeur Jeanique Vanden Heede op het terrein waar de moestuin zal komen

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: