Rondekoorts in WLZ De Meerspoort

Op twee weken voor de Ronde van Vlaanderen slaat ook in het woon- en zorgcentrum De Meerspoort in Oudenaarde de koerskoorts toe. Bewoners van het rusthuis beginnen komende maandag aan hun eigen Ronde.

We  startten afgelopen maandag met onze ‘derde ronde van de Meerspoort’.   We hebben het concept dit jaar veranderd : de afdelingen fietsen niet meer tegen elkaar om de meeste kilometers maar fietsen met een gemeenschappelijk doel : 8354km afleggen.   Dit is de afstand die nodig is om alle zustersteden te verkennen, met name Oudenaarde-Buzau-Coburg-Bergen Op Zoom-Hastings-Arras-Castel Madama- Oudenaarde. Als het doel wordt bereikt, wint het personeel een frietjesmiddag. De prijs voor de bewoners blijft een verrassing.

Iedereen uit Oudenaarde en omstreken die zich geroepen voelt om mee te fietsen om het doel te halen, kan tussen 24 maart en 4 april kilometers in WLZ De Meerspoort komen fietsen.  Ik fietste de “vierde ronde van de Meerspoort’ in samen met Guido Spanhove, diensthoofd van de sociale dienst en Nele De Clercq, directeur. De mensen die  “de dag van de zorg” bezochten, hadden alvast het goede voorbeeld gegeven. Met de 186,97 km die daar al bijeen is gefietst, zijn we al een stukje dichter bij onze eerste bestemming Buzau.

DSC_0115

 

links:

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=dmf20140324_01038966

http://www.ocmwoudenaarde.be/

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: