CD&V Oost-Vlaanderen geeft aftrap verkiezingen

Afgelopen vrijdag gaf CD&V in Gent de aftrap voor de verkiezingen. Maar liefst 77 Oost-Vlaamse kandidaten werden voorgesteld voor heel wat volk én in een leuke sfeer.

DSC_0154

De federale en Vlaamse verkiezingslijst die de lijsttrekkers de afgelopen maanden samenstelden, werd deze week unaniem door het provinciaal bestuur goedgekeurd.

De federale lijst met vicepremier Pieter De Crem als lijsttrekker, telt 20 effectieve kandidaten en 11 opvolgers. De Vlaamse lijst met aan kop Vlaams minister Joke Schauvliege, telt 27 effectieve kandidaten en 16 opvolgers.

DSC_0163DSC_0155

Op de Europese lijst, getrokken door Europees parlementslid Marianne Thyssen, staan drie Oost-Vlaamse kandidaten. Samen vormen ze een sterk team van 77 geëngageerde Oost-Vlaamse CD&V’ers met een gemiddelde leeftijd van 44 jaar.

De jongste kandidaat is 23 jaar, de oudste 68 jaar.

 

DSC_0145

Een goede mix van ervaring en jong talent. Op de lijsten staan:

– twee ministers en negen parlementsleden,
– twee gedeputeerden en zes provincieraadsleden,
– 13 burgemeesters, 20 schepenen, 24 gemeenteraadsleden en 7 OCMW-raadsleden.

Inhoudelijk legt CD&V in Oost-Vlaanderen de klemtoon op jobs, gezinnen en veiligheid. De komende legislatuur gaat het om jobs, jobs, jobs. We kiezen voluit voor een sociaal-economische regering die inzet op het behoud van werkgelegenheid, de creatie van nieuwe jobs en de activering van de arbeidsmarkt. We houden de overheidsfinanciën op orde. CD&V wil gezinnen ondersteunen via goede kinderopvang, kwaliteitsvol onderwijs en een vooruitstrevende seniorenzorg. CD&V wil dat iedereen zich thuis voelt in een veilige, nette en groene omgeving. We streven naar veilige wegen en fietspaden, met toegankelijke natuur op wandel- of fietsafstand en met voldoende kansen om aan cultuur en vrijetijd te doen.

DSC_0151

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: