Vernieuwd AZ Oudenaarde vervult regionale ‘zorgfunctie’

Als voorzitter van de Raad van Bestuur van het AZ Oudenaarde mocht ik vrijdag, samen met algemeen directeur Ann De Maere, de professionele zorgverleners uit de regio verwelkomen voor een rondleiding in ons volledig verbouwd en vernieuwd ziekenhuis in Oudenaarde.
In onze beleidsvisie staat dat het AZ Oudenaarde zich wil positioneren als een dynamisch en kwalitatief hoogstaand basisziekenhuis. Om dat te realiseren, moet je uiteraard op de eerste plaats over de juiste mensen beschikken, maar moet je ook over een moderne en goede infrastructuur beschikken. Ons oorspronkelijk ziekenhuis dateert van 1962, het OLV hospitaal. Na 50 jaar met tussendoor hier en daar al wat verbouwingen en verhuizingen was ons ziekenhuis toe aan een grondige, zeer grondige vernieuwbouw. De voorbije jaren is het OLV-ziekenhuis geëvolueerd van een zuiver OCMW-ziekenhuis naar een vzw met drie partners: het OCMW, de dokters van het ziekenhuis en de medische staf van het ASZ Aalst.
Hard gewerkt.
Er is de voorbije periode keihard gewerkt, niet alleen door de aannemers, maar ook intern. Zo een verbouwing doen en tegelijkertijd ,operationeel blijven in een medische omgeving is niet zo vanzelfsprekend. Er komt veel tegelijkertijd op de mensen af (personeel en werknemers). Dat zorgt voor extra werk, extra druk, waarbij aan de mensen toch wel wat meer verdraagzaamheid gevraagd werd dan in normale situaties. Maar het resultaat mag gezien worden en dat is wat we vandaag willen doen: het resultaat tonen. Na zo’n twee jaar verbouwen en reorganiseren is ons ziekenhuis AZ Oudenaarde verveld tot een kwaliteitsvol, modern, mooi en aangenaam ziekenhuis, waar de patiënt met de beste zorgen wordt omringd. Niet alleen de infrastructuur werd vernieuwd, maar ook heel wat diensten en afdelingen worden heringeplant.
Kwaliteit primeert in regionaal basisziekenhuis.
We zijn ervan overtuigd dat zowel het personeel, de artsen als de mensen van Oudenaarde en uit de regio het resultaat van deze enorme investering zullen weten te waarderen en dat we hiermee de toekomst van een kwaliteitsvol basisziekenhuis in onze stad en onze Vlaamse Ardennen verzekeren.
Dat is en blijft voor ons de uitdaging: betaalbare, toegankelijke en kwaliteitsvolle medische zorg, niet allen voor Oudenaarde, maar voor de ganse regio. Wij hebben met onze stad immers niet alleen een belangrijke centrumfunctie te vervullen voor handel en economie, maar ook voor ‘zorg’ . Het Az Oudenaarde is daarbij een belangrijke speler en vervult een leidinggevende rol waarbij voluit wordt ingezet op innovatieve projecten, met vernieuwende ideeën, met vooruitziende ontwikkelingen die steeds tot doel hadden en hebben om de zorgverstrekking op een kwalitatief hoger niveau te tillen en het blikveld en het aanbod te verruimen, verder dan de loutere medische dienstverlening. Zo werden we bijvoorbeeld vorige week nog weerhouden door de provincie Oost-vlaanderen voor een duurzaamheidsproject, waarbij we extra middelen krijgen voor het stimuleren van het woon-werkverkeer via de fiets.
Tewerkstelling
Deze belangrijke medische centrumfunctie van ons ziekenhuis vertaalt zich ook in een belangrijke tewerkstelling. Met 65 artsen en meer dan 500 personeelsleden is ons ziekenhuis een van de grootste werkgevers uit de regio.
Kortom, het AZ Oudenaarde speelt in onze stad en in de regio een bijzonder belangrijke rol, dit zowel in medisch als in economisch opzicht. Met deze nieuwe infrastructuur zijn we klaar om onze rol als kwaliteitsvol regionaal basisziekenhuis sterker in te vullen.
En we zijn daar fier op. Fier op de uitstraling van het AZ, op het werk en de inzet van iedereen die hieraan zijn steentje bijdraagt, de bestuurders, alle personeelsleden, de artsen, het verplegend personeel en de medewerkers.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: