CD&V haalt jongeren uit de werkloosheid!

CD&V bestrijdt met alle middelen de jongerenwerkloosheid. Ik hoop dat de situatie tegen 2014 hersteld is. De crisis heeft de werkgelegenheid met volle kracht getroffen. Afgelopen jaar nam de jeugdwerkloosheid in Vlaanderen toe met 28,9 % tegenover respectievelijk 4,8 en 4,5 % in Wallonië en Brussel.  In Oudenaarde is er gemiddeld zelfs sprake van een stijging van 31,8 % op één jaar tijd. Het negatieve gevolg is dat de jeugdwerkloosheid in Vlaanderen drie keer hoger dan de algemene werkgelegenheidsgraad.

 Daarom is het belangrijk dat de regering aandacht besteedt aan het herstel en de toekomstige integratie van werknemers in de economie van morgen.  

Ik geef uitleg over de WIS-vacaturebank aan enkele jongeren in de VDAB-werkwinkel

 

Ik laat de jongeren niet in de kou staan. Dit mag geen verloren generatie worden door de crisis.”

 

 

 

 

 

De regering nam al maatregelen door een btw-verlaging in te voeren in de bouwsector en de horeca. Verder kunnen zij investeren in opleiding, vorming en omschakeling van werknemers en toekomstige werknemers.

 Daarnaast maakte de federale regering een belangrijke deal met de Vlaamse regering door een hogere activeringspremie te voorzien voor jonge werkzoekenden.

Ik juich ook de beslissing toe dat de vrijstelling van de doorstorting van de bedrijfsvoorheffing verhoogd wordt naar 1% en de sociale maribel wordt uitgebreid tot de publieke non-profitsector. Op deze manier worden er ook nog vrijkomende jobs gecreëerd.

De jongeren luisteren geboeid naar de maatregelen die er genomen worden om de jeugdwerkloosheid te bestrijden

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: