Vercamer naar de Kamer !

Lijst

21.713 mensen gaven mij op 10 juni 2007 het vertrouwen. Ik ben al mijn kiezers dankbaar en ik zet mij voluit in om dat vertrouwen niet te beschamen!
Toen enkele CD&V-vrienden mij vroegen om mee te doen met de verkiezingen van 2007 ben ik niet over één nacht ijs gegaan. Na heel wat wikken en wegen heb ik uiteindelijk JA gezegd op de vraag om van op de 4° plaats mee te werken aan een nieuw beleid in ons land.

Opnieuw de leiding nemen

 Het doet deugd dat de CD&V en vele vrienden mij dat vertrouwen hebben gegeven. Ik zet mij keihard in, samen met de collega-verkozenen uit de fractie, om er het beste van te maken en om opnieuw het voortouw te nemen. We willen immers een ander en beter beleid dat garanties biedt voor de toekomst.

Thema’s

Het volledige programma van CD&V Oost-Vlaanderen kan u hier downloaden: MS-Word | PDF.

Het federaal verkiezingsprogramma is beschikbaar in PDF-formaat en op www.cdenv.be/programma.

CD&V

Mijn heel bewuste keuze voor de Christen Democratie is gestoeld op de basiskeuze van de CD&V voor “mensen en waarden“. Voor mensen, verbonden met elkaar. Zorgzaamheid, verantwoordelijkheid, solidariteit en in duurzaamheid initiatief nemen zijn daarbij de inspirerende waarden.

Dat is ook hetgeen ons onderscheidt van socialisten en liberalen. Zij kiezen voor het primaat van de overheid of van het individu en de economie. Zij willen de verschillende gemeenschapsvormen verzwakken en vinden de rechtstreekse lijn tussen individu en overheid belangrijk.

Wij stellen daar tegenover “verbondenheid“, de persoonlijke en maatschappelijke banden tussen mensen opnieuw versterken.

Verbondenheid houdt ook in zorgzaamheid, solidariteit met de kwetsbare mensen in onze samenleving. Het is tegelijkertijd een appèl doen op de burger- en gemeenschapszin van ieder van ons.

Meer verbondenheid betekent ook meer waardering voor het vrijwilligerswerk en voor het middenveld én meer levenskwaliteit voor de gezinnen.

Maar verbondenheid betekent ook meer kansen voor ondernemende en werkende mensen en een betrouwbare overheid die de wetten doet naleven.

Christen Democraten kiezen er ook voor om op een andere manier aan politiek te doen. Zij doen niet alleen aan politiek voor de mensen, maar willen dat ook doen mét de mensen. Overleg en betrokkenheid bij het maken van keuzes dragen Christen Democraten hoog in het vaandel.

Vandaar dus mijn bewuste keuze.

Advertenties

%d bloggers liken dit: