Verkiezingen 2014

De modellijst van de CD&V voor de Kamer werd goedgekeurd. Ik kreeg opnieuw de 3e plaats toegewezen en ik ben daar heel content mee. De Kamerlijst in Oost-Vlaanderen zal worden aangevoerd door vice-premier Pieter De Crem. Het is met veel goesting dat ik aan de campagne begin.

Voorlopige CD&Vmodellijsten Vlaams, Federaal en Europees Parlement

modellijst

Nieuwjaarsrecepties lokale afdelingen

Januari is traditioneel de maand van de nieuwjaarsrecepties van onze lokale afdelingen. Ik bezocht de voorbije weken tientallen recepties. Overal was er veel volk, veel sfeer, maar ik voelde vooral  dat onze supporters en sympathisanten opnieuw strijdvaardig, met geloof en het vertrouwen  klaar staan om de mensen te overtuigen van ons sociaal-economisch  programma, dat voor meer economische groei zal zorgen en dus voor meer jobs en meer welvaart en waardoor we ons sociaal model betaalbaar houden. Daarover gaat het de komende maanden. Daarvoor zullen we het vertrouwen vragen en daar hebben we goed uitgewerkte voorstellen voor.

Hieronder enkele sfeerbeelden:

njr_cd&v_oudenaarde_2014-074 senioren2014.1

njr_cd&v_oudenaarde_2014-101 Zottegem

Samenkomst met de plakkersploeg

Op mijn eentje kan ik echter geen campagne voorbereiden en uitwerken. Ik heb daarvoor de steun, de hulp en de medewerking van vele mensen nodig. Het doet mij dan ook enorm veel deugd dat ik op een schitterende ploeg kan rekenen, mijn Iron-team.

DSC_0063 DSC_0067 DSC_0074

Nieuwsbrief met mijn Oost-Vlaamse collega’s uit de Kamer

Folder voorkantFolder achterkant

 

Oplossing Quizvraag

De quizvraag in onze nieuwsbrief had veel belangstelling. Het antwoord op de vraag hoe oud Leen, Jenne en ik op de dag van de verkiezingen zijn, is 123 jaar. Als je de leeftijd van Leen (36 jaar en 23 dagen), Stefaan (52 jaar en 350 dagen) en Jenne (34 jaar en 229 dagen) optelt, kom je immers aan 123 jaar en 237 dagen. Een onschuldige hand zal de winnaar trekken en hem persoonlijk verwittigen. Graag willen mijn collega’s en ik alle deelnemers hartelijk bedanken voor hun reacties op de quizvraag. Misschien heb je geen etentje gewonnen, maar je bent uiteraard steeds welkom voor een bezoek aan het federale parlement waarbij ik u graag persoonlijk zal verwelkomen. Stuur me gewoon een mailtje en ik zorg er voor”.

 

Aftrap van de campagne

Dinsdagavond 18/3 gaven we de aftrap voor de campagne met familie, vrienden en supporters in de Saksenboom te Meilegem. Gezellig wat bijkletsen, informatie uitwisselen, afspraken maken, en vooruit blikken op de campagne… We willen de Oost Vlamingen overtuigen van ons sociaal-economisch plan. De sfeer was goed, de batterijen zijn opgeladen. Het voelt goed aan op zoveel steun en medewerking te mogen rekenen.

DSC_0024

 

Vrijdagavond 28/3 gaf CD&V Oost-Vlaanderen de aftrap voor de verkiezingen.

De federale en Vlaamse verkiezingslijst die de lijsttrekkers de afgelopen maanden samenstelden, werd deze week unaniem door het provinciaal bestuur goedgekeurd.

De federale lijst met vicepremier Pieter De Crem als lijsttrekker, telt 20 effectieve kandidaten en 11 opvolgers. De Vlaamse lijst met aan kop Vlaams minister Joke Schauvliege, telt 27 effectieve kandidaten en 16 opvolgers. Op de Europese lijst, getrokken door Europees parlementslid Marianne Thyssen, staan drie Oost-Vlaamse kandidaten. Samen vormen ze een sterk team van 77 geëngageerde Oost-Vlaamse CD&V’ers met een gemiddelde leeftijd van 44 jaar. De jongste kandidaat is 23 jaar, de oudste 68 jaar. Een goede mix van ervaring en jong talent. Op de lijsten staan:

– twee ministers en negen parlementsleden,
– twee gedeputeerden en zes provincieraadsleden,
– 13 burgemeesters, 20 schepenen, 24 gemeenteraadsleden en 7 OCMW-raadsleden.

DSC_0154

 

3×3

Terwijl de renners de hellingen en de kasseien bedwongen, werden ook de eerste verkiezingsborden klaargemaakt & geplaatst door mijn Iron-team. Samen met Steven Vanackere en Cindy Franssen: 3×3 : alledrie staan we op de 3e plaats op de CD&V lijst.

2014-04-05 14.39.15 2014-04-08 11.57.03

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: